Bemutatkozás

Vállalkozásunk egyik fő tevékenysége a tuskómarás

Kedves Érdeklődő!
Ruzics Mihály vagyok!
Gödi telephellyel rendelkező vállalkozásunkat 2010-ben alapítottuk, két fő tevékenységünk a gépi tuskómarás és fakivágás. Ez idő alatt rengeteg fejlődésen mentünk keresztül mint szakmailag és a géppark terén is. Most jutottunk el arra a pontra, hogy a két nagy profilunkat külön honlapon is bemutassuk önöknek, hogy még részletesebben és pontosabban tudjanak tájékozódni az önök által keresett szakmák felől. Ez a weboldal a gépi tuskómarást mutatja be részletesebben, itt osztjuk meg a napi történeteket a tuskómarás blogunkban, de van egy régi, a kezdetek óta működő fakivágással foglalkozó honlapunk is, ahová szintén várunk minden érdeklődőt, ha többet szeretnének tudni egyéb tevékenységi köreinkről is. Legyen szó akár  tuskómarásról, kosaras autós, vagy alpintechnikai módszerrel történő fakivágásról, faápolásról, ott mindent egy helyen megtalál. www.profifakivagas.hu

A mi történetünk

Egy véletlen folytán találtam erre a csodálatos szakmára ami mára már az életem meghatározó pontja lett. Soha nem tudtam volna magam elképzelni egy irodában ülve, mindig is vonzott a természet csodálatos világa. 14 évvel ezelőtt, a legkisebb  gyermekem születése előtt egy hónappal volt szerencsénk Siófokon venni egy pici telket apró faházzal, amit gyönyörű ősfás környezet vett körül. Azonnal beleszerettünk a buja növényzetbe, hatalmas fákba. Nem is volt kérdés, hogy ott a helyünk, valami különleges érzés vonzott minket arra a helyre. Bele is vágtunk, bár kissé bizonytalan életszakaszban voltunk de éreztük, hogy talán ez a lehetőség megváltoztathat, új útra terelhet bizonyos dolgokat az életünkben.  És így is lett. 
A vételtől számított egy hétre rá, hatalmas viharok voltak az országban, ami sajnos a mi gyönyörű kertünkre is hatással volt. Ahogy leértünk a nyaralóba láttuk, hogy az egyik fa rádőlt a kerítésre és egy másik is veszélyessé vált. Nyolc égig érő fa volt a kertben, akácfa, fenyőfa és juhar. Sajnos válaszút elött álltunk, hiszen bár  öreg és elhanyagolt fákról volt szó, de mi ezekbe a fákba szerettünk bele a telek vásárlásakor és nem utolsó sorban tiszteljük a kort! Így igyekeztünk a legjobb megoldást kitalálni mindenki számára. Az biztos volt, hogy a két fát ki  kell vágatni. Három favágóval vettük fel a kapcsolatot, az egyik nem jött el, a másik nem vállalta a munkát, a harmadik meg egy képtelen összeget mondott darabjára. Így csináld magad érzés hatalmasodott el rajtam, igazából egyből éreztem, hogy szívesen kivágnám én ha merném, de hát, azért nem állunk csak úgy neki egy ilyen veszélyes feladatnak minden tapasztalat nélkül.
Így a hétvége után hazaérkezve első dolgom volt feltérképezni a megfelelő tanfolyamokat. A szerencse is mellém szegődött, hiszen pont abban az időpontbban indultak a szakmához kapcsolódó tanfolyamok, amit sikerült maximális teljesítménnyel elvégeznem. 
 A gyakorlati részt egy elismert favágó segítségével sajátíthattam el, amiért örök életemben hálás leszek neki és ezúton is köszönöm az akkori útmutatását.  Az iskolák elvégzése után életem új kihívásához érkeztem, élvezem minden pillanatát, és örömmel tölt el, hogy az évek alatt is egy folyamatosan bővülő ( akár munkaerő, géppark és megrendelők ) céget tudtunk építeni. Itt is köszönöm megrendelőink bizalmát, ettől tudunk fejlődni és igyekszünk minden feladatban maximálisan helytállni a jövőben is.
2023-ban már két honlappal is büszkélkedhetünk, ahol igyekszünk minden kérdésre választ adni, hogy a legmegfelelőbb döntést tudják meghozni a tuskómarást illetve a fakivágás kapcsán.

www.fatuskomaras.hu
www.profifakivagas.hu
 

Kapcsolat
Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!